Кина о антируским санкцијама: Случај Наваљни је унутрашње питање Русије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗастава Кине
Застава Кине - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
Кина сматра да је случај Алексеј Наваљни искључиво унутрашња ствар Русије и да је спољно мешање неприхватљиво, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин.
„Већ смо више пута износили став Кине. Случај Наваљни је искључиво унутрашња ствар Русије, спољне снаге немају право да се мешају“, истакао је дипломата.

Европска унија у уторак је први пут увела санкције у оквиру новог глобалног режима због кршења људских права против четворице руских држављана због хапшења Алексеја Наваљног. Након Европске уније и Сједињене Америчке Државе су објавиле о увођењу санкција Русији. На санкционом списку налази се 14 организација са формулацијом „за производњу биолошког и хемијског оружја“. Осим тога, америчке санкције усмерене на конкретна лица и организације укључиваће и ограничења извоза и виза.

Касније је Министарство спољних послова Русије саопштило да одговор на нове америчке санкције неће нужно бити симетричан и да одлука коју је донео Вашингтон представља тријумф апсурда и непријатељски напад који неће утицати на политику Москве – ништа неће моћи да се наметне притиском.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала