Лајовић шокирао Медведева!

© AP Photo / Andy WongДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, направио је праву сензацију и савладао Данила Медведева у првом колу турнира у Ротердаму!

Репрезентативац Србије је славио у два сета, 7:6, 6:4 после 96 минута игре и срушио снове Руса о шанси да стигне до другог места на АТП листи.

Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Медведев на путу да претекне Надала и стане тик уз Ђоковића

Медведев је морао да стигне до финала Ротердама како би претекао Рафаела Надала и стигао на корак од Новака Ђоковића.

Рус је био први носилац на турниру у Холандији и фаворит у односу на 27. играча света из Србије, али је Лајовић бриљантном игром успео да елиминише момка који је недавно наступио у финалу Аустралијан опена против Ђоковића.

Велика борба је виђена у првом сету, Медведев је у петом гему стигао до брејка, али је већ у следећем Лајовић узвратио и смањио на 3:3.

Сет је отишао у тај-брејк, Лајовић је стигао до четири четири сет лопте, Медведев је везао три поена, али није успео да изједначи и српски играч је повео са 1:0.

То као да је сломило Медведева, Лајовић је већ у првом гему другог сета стигао до две брејк шансе, у четвртом је имао још две, али је искористио тек пету, у деветом гему.

У десетом је сервирао за меч и ривалу није дозволио да освоји ниједан поен, те је из прве меч лопте завршио посао и пласирао се у друго коло турнира у Ротердаму, где га чека хрватски играч Борна Ћорић.

​► Чувени Аргентинац „као из топа“ решио дилему: То ће бити Ђоковић, превише је комплетан

► Иванишевић открио зашто Запад не воли Ђоковића

► Главна ствар због које је Ђоковић доминирао против Медведева

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала