Опсадно у Сарајеву: Стотину полицајаца на улицама и аеродрому /видео/

© AP Photo / Kemal SofticПолиција БиХ
Полиција БиХ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
Србија данас изручује Дарка Елеза Босни и Херцеговини, потврдила је главни тужилац БиХ Гордана Тадић на седници Високог судског и тужилачког савета БиХ. Елез би на сарајевски аеродром требало ускоро да слети хеликоптером. Према писању медија, стотину полицајаца обезбеђује изручење.

Подсетимо, Апелациони суд у Београду је половином фебруара правоснажно одлучио да су испуњени услови за изручење Елеза БиХ, која га тражи због низа кривичних дела организованог криминала.

Српско правосуђе одобрило је данас изручење Дарка Елеза Босни и Херцеговини који је ухапшен крајем децембра прошле године у београдском насељу Батајница.

Суд је одбио жалбу Елезовог адвоката и потврдио решење Вишег суда у Београду из јануара, којим је утврђено да су испуњени услови за његово изручење због низа тешких кривичних дела организованог криминала извршених 2015, 2017, 2018. и 2019. године.

Изручењем Дарка Елеза у БиХ очекује се да буду решене две бруталне ликвидације на подручју Источног Сарајева, те већи број изнуда које су протеклих година почињене на подручју Републике Српске.

Елез се налази у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, где живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела.

Иначе, Елез се сумњичи за ликвидације Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, који су убијени у Лукавици.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала