Пепови „грађани“ без милости – смазали „вукове“ за 21. победу у низу

© REUTERS / CARL RECINEМанчестер сити Жесус
Манчестер сити Жесус - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
Тако то ради Манчестер сити. Доминантно и са стилом! Изабраници Пепа Гвардиоле победили су Вулверхемптон резултатом 4:1 (1:0) у 29. колу Премијер лиге, а имали су посед лопте чак 72 одсто, уз 22 упућена шута, од чега 10 у оквир гола. Сурови Пепови „грађани“ стигли су до 21. победе у низу, од чега чак 15 у енглеском првенству.

Пеповој казненој експедицији нико не може да стане на пут. Како на Острву, тако и у Европи. Последњи који је прегажен на путу је Вулверхемптон, који се на неки начин и добро држао, с обзиром на то да је до 79. минута на Етихад стадиону резултат био 1:1. Претходно је Дедонкер у 15. минуту погодио сопствену мрежу за вођство домаћина, да би Коуди у 61. изједначио.

Ипак, тада је Сити „додао гас“ и просто је смазао „вукове“ које води Нуно Еспирито Санто. За свега 13 минута, 10 регуларних и три минута продужетка, Жесус, Стерлинг и другови су напунили мрежу мрежу Руија Патрисија.

Прво је Бразилац Габријел Жесус погодио у 80. минуту, да би Ријад Марез у 90. повисио на 3:1. Чинило се да је то крај и коначан резултат, али није тако мислио расположени Жесус, који у 93. минуту поставља коначних и огромних 4:1.

Сити је тако стигао до 15. победе у низу у Премијер лиги, и практично се више не доводи у питање да ли ће освојити шампионску титулу, пошто имају 15 бодова предности у односу на другопласирани Манчестер јунајтед, који додуше има утакмицу заостатка.

Грађани тако настављају да доминирају и желе да освоје све трофеје ове сезоне. Како сурово изгледају на терену, то у овом тренутку не делује уопште нереално. Пепова машинерија меље, и практично је већ обезбедила место у четвртфиналу Лиге шампиона захваљујући рутинском тријумфу у гостима против Борусије Менхенгладбах (2:0).

Ђозеп Пеп Гвардиола  - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2021
„Грађани“ се играју фудбала без нападача – и имају низ од 18 „жртава“

Делује да Манчестер сити игра најлепши фудбал откако је пре пет година на Етихад стигао Пеп Гвардиола. Сам Каталонац не крије да је Лига шампиона императив, као и претходних сезона и да је екипа фокусирана да коначно освоји чувеног „клемпавка“, који је досад био само мисаона именица за енглески тим.

 

„Много новца је уложено у овај тим који је створен да покори Европу, не да осваја само домаће титуле“, без околишања ће Гвардиола.

Енглески медији увелико помињу „квадрипл“, односно освајање све четири титуле у сезони. Осим Премијер лиге и Лиге шампиона, ту су још ФА Куп и Лига куп у којем су већ обезбедили учешће у финалу.

Сити је за сада нанизао 21. победу, док на последњих 28 утакмица у свим такмичењима не знају за пораз, па остаје да се види да ли постоји неко у Енглеској или у Европи ко ће им у скорије време стати на пут.

► Србија га је олако испустила, Звезда је чекала и дочекала да постане мајстор

► Хит „Јутро је“ Наде Топчагић одзвањао Санремом, а на сцену излази Ибра у специјалном сакоу /видео/

► Станојевић за Спутњик: Природно је да се надамо киксу Звезде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала