Русија о одлуци Вашингтона да више неће свргавати режиме: Коначно исправно решење

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена који је рекао да Вашигтон више неће силом уводити демократију у свету, оценивши то као „исправну одлуку“.
„Изврсна теза...Сједињене Америчке Државе су коначно донеле исправну одлуку. Желим да истакнем да демократију не треба наметати силом. Другим сувереним земљама не треба наметати било шта без њихове воље, званичне сагласности, без поштовања суверенитета, територијалног интегритета и независности тих држава, не само силом него ни помоћу неких других ресурса. Једноставно треба прочитати устав УН и водити се њиме. У принципу, то је мала брошура, савладаће је Стејт департмент“, рекла је Захарова.

Претходно је амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио да Вашингтон више неће рушити режиме и наметати демократију силом, пошто то не доноси резултате. По његовим речима, Вашингтон ће „то чинити другачије“ – сопственим примером и подстицањем на реформе и демократију.

Раније је амерички председник Џо Бајден изјавио да се Америка враћа на међународну арену. Најважнија тачка његове спољне политике ће бити сарадња са ЕУ. По његовим речима САД и њихови партнери треба да штите демократију и покажу да она није реликт прошлости.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала