„Доживели смо најсуровију страну фудбала“

© REUTERS / ALBERT GEAЂулен Лопетеги, тренер Севиље, у расправи са судијом током меча против Барселоне
Ђулен Лопетеги, тренер Севиље, у расправи са судијом током меча против Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
Ђулен Лопетеги, тренер фудбалера Севиље, се осврнуо на меч против Барселоне у којем је, како истиче, његов тим „доживео најсуровију страну фудбала“.

Севиља је испала из Купа краља после пораза од Барселоне на Камп Ноу резултатом 3:0, после продужетка.

Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
„Можда га ви не познајете, али верујте, видео сам колико је Пикси храбар“ /видео/

Тим из Андалусије је утакмицу завршио са десет играча након што је Фернандо искључен после другог жутог картона у 92. минуту.

Само неколико минута касније Ђерар Пике је постигао гол који је Барсу одвео у продужетак у којем је, испоставило се, дошла и до великог тријумфа.

Лопетеги је после меча критиковао судије због тога што Оскару Мингуеси нису дали други жути картон после фаула над Окампосом којим је начињен пенал (који је, уједно, Марк Андре тер Стеген одбранио).

„Доживели смо најсуровију страну фудбала вечерас. Остали смо са играчем мање, а требало је и један њихов да буде искључен. Срамота је. Много тога је било против нас, много повреда, па смо примили гол из првог ударца...“, искрен је био Лопетеги.

Некадашњи тренер Реал Мадрида, великог ривала Барселоне, рекао је да је фаул Мингуесе, који можете видети на приложеном видеу, био очигледно довољно оштар за жути картон.

„Мислим да то што није добио други картон није била добра одлука. Он је спречио чисту прилику за гол. Али, неко није тако видео...“.

Да је Окампос постигао гол са беле тачке Севиља би имала 1:1, па би Барселони, због правила о голу у гостима, била потребна још три гола у регуларном делу утакмице.

„Имали смо решен меч са тим пеналом. Да смо то дали, не би било никакве шансе да нам дају још три гола. А, онда су дали и други гол, пре тога црвени за Фернанда...“, рекао је везиста Севиље Ђоан Ђордан.

„Поштујем судију, али не знам како није показао Мигуеси други жути. Пре неколико дана ни Лео Меси није добио други жути. А, данас Фернандо јесте. Али, ја сам научио да смо ми клуб који се не предаје“, додао је Шпанац.

Барселона ће у финалу Купа краља играти против бољег из дуела Левантеа и Атлетик Билбаа, који је на програму у четвртак од 21.00 (први меч 1:1).

Хит „Јутро је“ Наде Топчагић одзвања Санремом, а на сцену излази Ибра у специјалном сакоу /видео/

УЕФА званично покренула истрагу против Звезде – расизам, увреде, кршење протокола

„Био сам спреман да се побијем због Батице, то се видело у Загребу“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала