Група научника развија алтернативну мрежу за потрагу за НЛО: Сви ће моћи да је користе /видео/

НЛО - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
Алтернативна светска мрежа за потрагу за непознатим летећим објектима, која неће бити повезана са владиним организацијама и развија је група научника и стручњака за софтвер, биће састављена од сензора који ће регистровати дигиталне потписе необичних догађаја на небу и централне базе података којој ће моћи да се приступи преко интернета.

Новој мрежи ће моћи да приступи свако преко интернета и да се прикључи потрази. Захваљујући развоју јефтиних технолошких производа, замишљено је да корисници сами могу да инсталирају сензоре и да податке преносе у заједничку базу, коју ће моћи да користе истраживачи и научници из целог света преко софтвера отвореног кода „Скај хаб“, пише портал „Спејс“.

Џон Бренан, директор ЦИА - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2020
Бивши шеф ЦИА: Отворите ум, Пентагонови НЛО извештаји су запањујући /видео/

Кристофер Когсвел, шеф научног одсека „Скај хаба“, каже да је рад на тој мрежи још у току.

„Дуго сам био заинтересован зашто су неке технологије и научни концепти лако прихваћени у друштву, док су други проказани. Потрага за непознатим летећим објектима или необјашњеним феноменима није само шанса да се направи нешто интересантно, већ и корисно“, каже овај докторанд на Нортистерн универзитету у Бостону. Додаје да постоји много извештаја о летећим објектима које не можемо да категоризујемо, а вредни су проучавања.

„Скај хаб тренутно има 12 оперативних јединица. Већина је у САД, али их има и у Великој Британији и Бразилу. Користе камеру са широкоугаоним објективом и микрорачунар програмиран за машинско учење“, објашњава он.

Према његовим речима, цена једне овакве јединице је од 600 до 1.000 долара, али да покушавају да је појефтине, како би била што приступачнија ширем кругу људи.

До сада је „Скај хаб“ успео да идентификује неке метеорите, Међународну свемирску станицу и сличне објекте који су примећени на небу као НЛО.

Когсвел каже да феномену НЛО приступају озбиљно и скептично, али да „мора да постоји нешто што је вредно истраживања, чим је тај феномен постао широко распрострањен“.

Роберт Шифер, познати писац и НЛО скептик каже да већ постоје бројне камере које снимају небо, као што су оне за посматрање метеора или метеоролошких феномена. Како тврди, те камере већ могу да сниме све оно што би нова мрежа могла да „ухвати“.

НЛО, свемирски брод - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2020
Потрага за ванземаљцима: Пентагон формира радну групу за истраживање НЛО

Међутим, и поред тога, феномен НЛО све је присутнији, па је тако у августу прошле године Пентагон објавио да је направио специјалну јединицу за праћење необјашњених феномена. Њена мисија је да уочи, анализира и каталогизује необјашњиве небеске феномене који могу да представљају опасност по безбедност САД.

Међутим, Скот Милер, професор ваздухопловно-космичког инжењерства на Вичита универзитету, има другачији поглед на НЛО и необјашњене небеске феномене.

„Мислим да су многи такви случајеви у вези са тајним развојем авиона. Верујем да су највеће компаније које раде за војску, али и многе друге које имају такав циљ, у могућности да веома брзо развију прототипове нових летелица“, каже Милер, сугеришући да су многи случајеви НЛО заправо летови авиона у развоју и других тајних летелица. Ипак, како наводи, има и случајева у којима су примећени НЛО или други необјашњени летећи феномени који се не могу приписати војној индустрији.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала