Прва крава плаћена биткоинима продата у Црној Гори

© Sputnik / Игорь Онучин / Уђи у базу фотографијаКрава
Крава - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
У Црној Гори је продата прва крава плаћена биткоином, због чега је добила име Биткоинка.

„Прва крава купљена помоћу биткоина, коју смо симболично назвали Биткоинка, плаћена је у износу око 0.03 биткоина што је отприлике противвредност од 1.350 евра“, наводи Марко Мараш, оснивач сајта Сељак.ме преко ког је крава продата, преноси Танјуг.

Додаје да је биткоин криптовалута чији ће се потенцијал испољити у блиској будућности, „а за сада можемо да кажемо да смо први у Црној Гори, ако не и шире, који су успели да организују овакав начин купопродаје животиња“.

Анђела Бојић, нова власница краве, овај свој потез објашњава спојем пољопривреде и модерних технологија.

„Као млада особа која је активно укључена у пољопривреду што кроз породичну производњу, што кроз садашњи посао, сматрам да будућност пољопривреде лежи у здравом споју пољопривреде и технологије“, каже она.

Нада се да ће њено искуство охрабрити млађе особе и да ће се пољопривредници на то угледати и почети да користе неке савремене методе у пољопривреди, у овом случају да ће користити овакав начин плаћања.

Криптовалуте су недавно биле тема емисије „Технограм“, коју уређује и води Марко Николић. Сазнајте да ли је улагање у криптовалуте заправо вид берзанског пословања, колико људи у Србији поседује криптовалуте, како доћи до дигиталног новца или да ли ће у будућности он заменити све остале начине плаћања:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала