Путин: Русија не ликује и жели успех свим страним конкурентима са вакцином против ковида

CC0 / Pixabay / Вирус корона
Вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
Русија не ликује и жели успех страним конкурентима који развијају вакцине против вируса корона, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Када сам говорио да колеге имају проблема са другим вакцинама, ни на који начин не ликујемо, већ напротив, желимо успех. Чак и компанија ‘Фајзер’ – глобална компанија са изузетном научном базом, сигурно ће реаговати, сто посто ће побољшавати параметре свог препарата“, рекао је Путин на састанку са учесницима сверуске акције узајамне помоћи „Ми смо заједно“.

Он је додао да руски научници сарађују са компанијом „Астра зенека“, која се обратила Институту „Гамалеја“ да би развила препарат заједничке производње и подигла ниво заштите своје вакцине.

„Поздрављамо овај заједнички рад и наставићемо даље да радимо. Само удруживањем напора може се постићи жељени резултат широм света“, нагласио је председник.

Производња руске вакцине против ковида Спутњник Ве - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2021
Најјачи одговор против вируса: Комбинација „Спутњика Ве“ и „Астра Зенеке“

Руске вакцине најбезбедније и најефикасније

Обе дозе вакцине против вируса корона примило је два милиона грађана Русије, а још два милиона добило је прву дозу, додао је Путин.

Такође је рекао да су руске вакцине против ковида и најбоље и најефикасније на свету.

„С правом се поносимо нашим научницима, ствараоцима ових препарата, без којих, како кажу стручњаци не само у нашој земљи, већ и у свету, неће бити могуће да се изборимо са ковидом. И заиста имамо чиме да се поносимо, мислим на то да су наше вакцине најбезбедније и најефикасније на свету“, додао је он.

Путин је приметио да је ниво заштите руске вакцине 91,6 одсто, док је код „Астра зенеке“ 61 одсто. Такође је подсетио да је 16 људи у Швајцарској умрло након примања вакцине компаније „Фајзер“, а у неким европским земљама заустављено је вакцинисање овом вакцином, јер тамо такође има смртних случајева.

„Код нас, хвала Богу, нема ниједан озбиљан случај. Можда неким људима, код 10 одсто, други дан порасте температура, али ниво заштите је висок, а безбедност велика“, нагласио је шеф државе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала