„Спреман сам да идем и у затвор“: Председник општине Тузи саслушан у тужилаштву

© Фото : Youtube/Standard/PrintscreenИнтервенција полиције у Тузима због бојкота епидемиолошких мера које је наложио председник општине Ник Ђељошај (у средини)
Интервенција полиције у Тузима због бојкота епидемиолошких мера које је наложио председник општине Ник Ђељошај (у средини) - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
Председник Општине Тузи Ник Ђељошај саслушан је у Основном државном тужилаштву у Подгорици, због кривичне пријаве за позивање на отпор, после чега је изјавио да је спреман и да иде у затвор.

Ђељошај је рекао да је увређен због пријаве против њега, али да поштује институције и да мирно чека одлуку.

Поводом недавног протеста, Ђељошај је навео да је то била одбрана Устава и да је, као председник Општине Тузи, имао обавезу да заштити економију, пренеле су „Вијести“.

„Остајем при ставу да је ово била политичка одлука и да је реч о дискриминацији. Добили смо потврду да је то тако, након 48 сати, када су мере промењене“, казао је Ђељошај.

Подсетимо, Ђељошај је саслушан због протеста организованим у Тузима 25. фебруара, када је позивао грађане и угоститеље да не поштују мере за сузбијање и ширење вируса корона, које су подразумевале затварање угоститељских објеката и у тој општини.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала