Страх се надвио над америчким Конгресом: Нижу се упозорења, отказане седнице

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Уђи у базу фотографијаНационална гарда испред Капитола
Национална гарда испред Капитола - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Пратите нас
Милитантна група, која вероватно верује у теорије завере покрета „Кјуанон“, планира данас напад на амерички Конгрес, показују полицијске обавештајне процене и због тога је Представнички дом отказао планиране седнице.

Безбедносна процена, коју је обезбеђење Конгреса саопштило конгресменима у среду, не идентификује ту групу, али време наводног напада упућује на њен идентитет.

Четвртак. 4. март, дан је када бивши амерички председник Доналд Трамп, према уверењу следбеника „Канонове“ завере, треба да се врати на председничку дужност.

„Тајна мисија“

Заговорници ове теорије верују да је Трамп на тајној мисији разоткривања сатаниста и педофила у редовима Демократске странке, који из сенке контролишу америчку власт, а одабрали су 4. март јер је то био изворни дан председничких инаугурација све до 1933. 

Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Трамп у првом обраћању Републиканцима: Вратићемо кућу /видео/

Због јануарског напада на Капитол, Представнички дом отказао је планирана заседања и обавесто конгресмене да не морају да долазе након што је стигло полицијско упозорење.

Могуће је да и Сенат откаже своју седницу, преноси Индекс.

Строге мере опреза и за викенд

Обезбеђење Конгреса објавило је да ће данас појачати безбедносне снаге због потенцијалне претње.

„На основу обавештајних података које имамо предузели смо тренутне кораке да појачамо безбедност“, објавила је служба обезбеђења.

Тимоти Блоџет, шеф обезбеђења Представничког дома, издао је упозорење да би претње могле да се продуже до викенда због, како је навео, додатног интересовања милитантне групе за Капитол од 4. до 6. марта.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала