Ђоковић поново „отворио душу“ о главним циљевима /видео/

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић током финала Аустралијан опена 2021.
Новак Ђоковић током финала Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић је у једном подкасту по завршетку Аустралијан опена говорио о својим професионалним циљевима.

Ђоковић је у Мелбурну освојио своју 18. Гренд слем титулу, а наредног понедељка (8. марта) ће започети своју 311. недељу на врху АТП ранг листе.

Управо те две ствари представљају два главна циља у каријери српског тенисера, о чему је причао у подкасту самопрокламованог гуруа Шервина Џафаријеха.

Што се тиче Гренд слем титула, Новак ће ту морати још да сачека, пошто му Рафаел Надал и Роџер Федерер и даље беже за по два трофеја.

„Веома сам близу остваривања једног од тих циљева, али и другог... али, знате да Федерер и Надал и даље играју, и даље освајају слемове. Они су невероватни, али ја не одустајем и то је океј. Ако не успем да остварим све то – и то ће бити океј, али морам да имам ту жељу“, рекао је Ђоковић.

Посебно током последњих неколико година, Новак се није либио да свима, јасно каже шта жели, односно да отворено говори о својим циљевима.

Роџер и Рафа, са друге стране, о рекордима и борби за највећег тенисера свих времена готово да никада не желе да говоре.

Новак Ђоковић у финалу Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Чувени Аргентинац „као из топа“ решио дилему: То ће бити Ђоковић, превише је комплетан

„Немам апсолутно никакав проблем да изговорим све то, јер је то све везано за наш посао. Ко год да је на врхунцу и не прича о овим стварима, не верујем да је баш потпуно искрен...“, казао је Новак.

Српски тенисер је одувек важио за добро организовану особу која оствари готово у свом животу што претходно зацрта.

Један од два циља ће остварити у понедељак, а он ће се од тога да буде тенисер са највише недеља на првом месту претворити у то да тај рекорд повећа што је више могуће.

„Желим те ствари. Рекао сам то, кажем опет. То је моја професионална мотивација. Ако вам је професија такмичарске природе, морате да имате циљеве. Морате да имате менталну јасноћу. Морате да тежите ка нечему и да имате дневне, краткорочне и дугорочне циљеве“, додао је најбољи тенисер на планети.

Да ли Новак Ђоковић може да чита мисли?

Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/

Шта се десило Звереву и Медведеву? /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала