Продужен притвор Беливуковој групи за још 30 дана

© SAVA RADOVANOVICЗатворска марица
Затворска марица - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2021
Пратите нас
Специјални суд у Београду продужио је данас за још 30 дана притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који се терете за убиства, дрогу и друга кривична дека.

Притвор им је продужен решењем суда за претходни поступак због свих законских разлога - опасности од бекства, због опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би понове кривична дела у кратком року, као и због узнемирења јавности.

На ово решење окривљени и њихови браниоци могу да се жале кривичном ванпретресном већу суда.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дела скривајући се иза Партизанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакичевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29) и Марко Андрић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала