Србија добија нову велику звезду – има само 20 година, а игра „као матор“ /видео/

© Фото : АБА / Мега Сокербет / Ивица ВеселиновФилип Петрушев
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2021
Пратите нас
Филип Петрушев, момак рођен 2000. године, својим играма у првој професионалној кошаркашкој сезони одаје утисак много старијег играча, што и није изненађење с обзиром на то да је Србију напустио са свега 14 година.

Рођени Београђанин је летос одлучио да прекине школовање у Америци и врати се у Србију, постао је члан Мега Сокербета и бриљира у АБА лиги.

Филип Петрушев, кошаркаш Меге  - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2021
Човић за Спутњик открио зашто највећи српски таленат није дошао у Звезду

Уз то, недавно је дебитовао за сениорску репрезентацију Србије и оставио сјајан утисак, најављујући богату каријеру у националном тиму.

У репрезентацији Србије је сарађивао са Богданом Караичићем, чланом стручног штаба селектора Игора Кокошкова који је објавио и анализу игре Петрушева на центарским позицијама.

Млади стручњак је на примерима објаснио како Петрушев успева да оствари доминацију над ривалима, сјајним постављањем и брзим атацима на обруч, где противници не успевају да пронађу начин да га зауставе.

Заиста, Петрушев игра „као матор“, дивно је гледати како решава све загонетке у игри и напредује из утакмице у утакмицу, а на све то поседује и одличан шут са дистанце, што га већ са 20 година чини комплетним кошаркашем.

► Научио је Америку шта значи „тројка“, вратио се у Србију и завладао кошарком на Јадрану

► Најбољи играч на Јадрану „заробљен“ између Партизана и Црвене звезде

► Србија га је чекала дуго – само да га не одведе Европа или Америка

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала