Јокићев је идол и дао му је најлакших 20 поена – може ли Џокер стазом легендарног Американца?

© AFP 2023 / EZRA SHAWНекадашњи кошаркаш Сан Антонио Спарса Тим Данкан
Некадашњи кошаркаш Сан Антонио Спарса Тим Данкан - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Никола Јокић, центар репрезентације Србије, причао је о идолу Тиму Данкану, пошто га је тренер Мајк Мелоун упоредио са најбољим крилним центром у историји.

Јокић је у прошлости више пута истицао колико се диви Данкану и да жели да буде „Тим Данкан Денвер Нагетса“, односно да проведе целу каријеру у Нагетсима и да са њима освоји велики број титула.

Пре неколико дана Нагетси су победили Булсе, а српски кошаркаш одиграо је феноменалну партију убацивши 39 поена, уз 14 скокова и девет асистенција.

Мајк Мелоун, тренер Денвер Нагетса, на неки начин је љут што се име Јокића не спомиње чешће у медијима, те је ту повукао паралелу између њега и Тима Данкана.

„Видим доста се прича о томе са којим играчем бисте започели екипу да можете да бирате. Никада нисам видео да се спомиње Николино име. Он је играч са којим бих волео да кренем да градим екипу. Веома је несебичан, попут Тима Данкана, и скроман“, рекао је тренер Денвера.

После тога дошао је ред на Јокића, те новинари нису пропустили шансу да га питају за поређење са легендарним играчем Сан Антонија.

„Играо сам против њега. Увек кажем да ми је дао 20 најлакших поена у каријери. Није ме осетио уопште, а био је старији. Мислим да му је то била последња година. Могу само да замислим какав је био на врхунцу форме“, казао је Јокић.

Данкан је у каријери освојио пет НБА титула, годинама је био један од најбољих играча лиге, а каријеру дугу 18 година завршио је са просеком од 19 поена, 10,8 скокова, три асистенције и 2,2 блокаде.

Никада није био контроверзан, бучан, све што је требало да каже то је радио на терену и са те стране један је од најпотцењенијих легенди НБА лиге.

Јокић има велики број људских сличности са Данканом, те је Мелоун баш на то алудирао када је упоредио Србина са прослављеним играчем Спарса.

Да је љубав обострана показао је и Тими Ди који је пре неколико недеља открио да доста гледа Нагетсе – баш због бившег центра Меге.

„Волим да гледам Денвер, волим да гледам Јокића. Баш волим да пратим Џокера, много је забаван. Његова креативност, рад стопала, његова додавања, много је забавно гледати га“, рекао је Данкан.

Јокић тренутно игра шесту сезону у НБА и убедљиво најбоља издања пружа. Готово да није имао лош меч од старта и за сада на 36 мечева има просек од 27 поена, 11 скокова и 8,6 успешних додавања.

Данкан је целу каријеру провео у Сан Антонију, Јокић не планира да напусти Денвер и видећемо да ли ће макар имати упола успеха када је реч о освојеним титулама и признањима.

Брутална утакмица Јокића у новој победи Денвера

Ниједан центар као Јокић у последњих 30 година

Богдановић се враћа после два месеца, али тренера више неће бити ту

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала