Кецмановићу припао српски дерби у Аргентини, нек се спреми Марадонин имењак

© AP Photo / Thibault CamusСрпски тенисер Миомир Кецмановић
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се преко сународника Ласла Ђереа у полуфинале АТП турнира серије 250 у Буенос Ајресу, победивши резултатом 6:4, 7:6. Наредни ривал биће му домаћи такмичар Дијего Шварцман, који је добио име по легендарном фудбалеру Марадони.

Фантастичан меч и сјајан тенис пружили су двојица српских играча, али је концентрација у кључним тренуцима била на страни млађег, у овом случају 21-годишњег Кецмановића.

Миомир, који је 42. на АТП ранг-листи, стигао је до првог сета направивши брејк у седмом гему. Ипак, већ у следећем је уследио рибрејк Ласла Ђереа, да би у деветом гему била заокружена серија брејкова. Чак три у низу.

​Кецмановић је у 10. гему спасавао бејк лопте и успео је први сет да приведе крају.

Новак Ђоковић у дресу Србије - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Потврђено – Београд ће поново уживо гледати Ђоковића!

Где је стао у првом, наставио је Миомир у другом. Одмах је „украо“ сервис земљаку и ривалу у четвртфиналу турнира у Буенос Ајресу, али је Ђере експресно узвратио и изједначио на 1:1 у гемовима.

Обојица тенисера су затим била сигурна на свој сервис све до тај-брејка, који је резултатом 8:6 припао млађем Кецмановићу.

И генерално, статистички гледано све је било на страни Миомира, али му је умногоме помогао и Ђере који је промашивао зицере и поклањао поене сународнику који ће на путу до финала имати тежак задатак да елиминише Дијега Шварцмана, који је у два сета избацио Хаумеа Мунара - 6:2, 7:5.

Полуфинале Кецмановић - Шварцман на програму је око 18 часова по европском времену.

► Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/

► Шта се десило Звереву и Медведеву? /видео/

► Лајовић након подвига над Медведевим поражен од Хрвата

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала