Министар владе кантона Сарајево: Преостаје да пошаљемо специјалне јединице у тржне центре

© Sputnik / Маријана КолаковићСарајево панорама
Сарајево панорама - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Министар Владе Кантона Сарајево Харис Вранић изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација у том кантону изразито погоршана. Он је рекао да је кантоналној влади једино преостало да користи репресивни апарат.

„Ако нема синергије и дисциплине грађана, нема успеха. То неће моћи покрити нити један здравствени систем (…) Нама је једино остало да користимо репресивни апарат. Да изведемо полицију на улицу, да дуплирамо број специјалних јединица које ће бити у пуној ратној опреми и упутимо их у тржне центре“, казао је Вранић на отварању Ковид кол центра у Сарајеву.

Он је додао да је мобилизована сва инспекција, као и да су дата овлашћења комуналним инспекторима да затварају објекте ако буде потребно.

„Позивам и привреднике да буду друштвено одговорни и ако је прописано да у објекту може бити 30 особа да то поштују“, рекао је Вранић.

С обзиром на то да број заражених вирусом корона у Кантону Сарајево свакодневно расте, он је упозорио да највећи притисак тренутно трпе здравствене установе чији су капацитети попуњени, преноси Б92.

Вранић је такође изјавио да Кантон Сарајево има проблема и у набавци вакцина јер представници компаније „Астра зенека“, према његовим речима, „више не знају с ким преговарају“.

„Нису веровали ниједном нашем папиру док се нисмо уживо јавили, јер више не верују ниједном нашем политичару. Рекли су нам да су добили ’море‘ папира од премијера и министара, те да они нису знали с ким врше преговоре“, навео је Вранић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала