Ордени, медаље, почасна звања: Путин наградио више од 200 лекара за допринос у борби против короне

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаМедицински радници и пацијент оболео од ковида 19 на одељењу интензивне неге у градској болници у Москви
Медицински радници и пацијент оболео од ковида 19 на одељењу интензивне неге у градској болници у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин наградио је више од 200 лекара за велики допринос који су дали у борби против пандемије вируса корона, наводи се у указу који је објављен на званичном сајту правних информација.

Награде су додељене за организацију рада на превенцији и спречавању ширења вируса корона, као и за самопожртвованост коју су лекари показали за време обављања професионалне дужности.

Медицински радници награђени су орденима Пирогова и медаљама Луке Кримског. Поред тога, Путин је доделио почасни назив „Заслужни здравствени радник Русије“ Жани Герасимовој, Олги Николаевној и Галини Владимировној.

Орден Пирогова и медаља Луке Кримског додељују се руским и страним лекарима и волонтерима за заслуге у борби против епидемија, развој метода лечења болести и лекова, за допринос организацији пружања медицинске помоћи и спасавање живота пацијената.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала