Сетите се како нас је СССР спасао: Јапанци желе руску вакцину

© AP Photo / Eugene HoshikoЗаштитним маскама против вируса
Заштитним маскама против вируса - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Читаоци јапанског дневног листа „Мајнити шимбун“ подржали су идеју да земља набави руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), подсећајући да је Совјетски Савез шездесетих година спасао на хиљаде Јапанаца од полиомијелитиса.

Јапански лист подсећа на изјаву руског амбасадора у Јапану Михаила Галузина, који је у емисији популарне телевизије „БС Фуџи“ рекао да Русија не само да има могућност да извози вакцину у Јапан, него би могла да преда одговарајуће технологије, па чак и да организује заједничку производњу вакцине.

Како се наводи у чланку, јапанска влада је потврдила чињеницу да је Русија предложила да извози и производи своју вакцину у Јапану.

У коментарима испод чланка један од читалаца истакао је да је у Јапану обавезно потребно организовати поступак одобравања руске и кинеске вакцине против короне.

„Ипак, не треба заборавити да је шездесетих година прошлог века бивши Совјетски Савез спасао Јапан од страшне епидемија полиомијелитиса, спасивши на хиљаде, па чак и милионе живота наше деце“, подсећа читалац iri.

Други је приметио да је у Европи већ у току акредитација и регистрација руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), док се у појединим земљама ЕУ већ користи.

„Јапан би постепено требало да одустаје од својих представа о томе да је западно-америчко најбоље на свету!“, поручује читалац са корисничким именом galla.

Са њим се сложио и други коментатор, који је упоредио вакцине са мачком – „да ли је руска или америчка – небитно је, важно је само да добро лови мишеве“.

Према мишљењу другог читаоца, руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) показала је добре резултате, а у Јапану је ситуација са западним вакцинама „пропала“. Подсећајући да пандемија може трајати још дуго, и да се након ковида 19 може појавити други вируса, читалац је предложио да се добије технологија за производњу руске вакцине.

Русија је и данас на првој линији када је реч о развоју вакцина. Не признати то и окретати се од руске вакцине против короне значи не признавати реалност нашег времена“, пише ceg, истичући да се Јапан у сфери прављења вакцина претворио у заосталу земљу.

И многи други читаоци јапанског дневног листа подржали су употребу руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Јапану, јер су у питању људски животи.

Како је руска вакцина шездесетих година спасила милионе и зашто су јапанске мајке морале да организују демонстрације како би натерале власт да је увезе сазнајте у емисији „Мој поглед на Русију“ главне уреднице српске редакције Спутњика Љубинке Милинчић:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала