Срђан Ђоковић за Спутњик: Као да је Бог послао Новака да покаже свету да Срби нису геноцидан народ

© Sputnik / СпутњикСрђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића
Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2021
Пратите нас
Срђан Ђоковић је био гост спортске редакције Спутњика. Отац најбољег тенисера света говорио је о бројним темама, као што су Новаков долазак на светску сцену недуго након НАТО бомбардовања, критике које долазе са Запада, тренутна ситуација на Косову и Метохији...

У опширном разговору, Срђан Ђоковић је упутио низ порука, с намером да истакне да је крајње време да се српски народ уједини и концентрише око националног интереса, насупрот личном, који, како са огорчењем истиче, прети да уништи Србе.

Једна од тема о којој су Спасоје Веселиновић и Лука Николић говорили са Срђаном Ђоковићем био је Новаков долазак на велику сцену.

„Новак је једно невиђено чудо. Он се појавио у најгоре време за Србију и српски народ – у време бомбардовања, санкција, ниподаштавања и угњетавања... Замислите ви да двадесетак најбогатијих земаља на свету бомбардује једну малу Србију. У свим тим недаћама појавио се Новак, као да га је Бог послао да покаже да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, већ да смо део старе европске цивилизације и да немамо чега да се стидимо“, рекао је Ђоковић за Спутњик.

Утисак је да што је Новак био успешнији, то су критике биле гласније, а бизарно је и то што се неретко оспорава и његова борба за боље услове целог тениског света.

„Апсолутно му то ништа не смета. Познат је онај српски инат и чини ми се да, што му више измишљају неке ствари које немају везе са истином и са мозгом, он игра све боље и боље. Он хоће да покаже да тенис није само тениска игра, већ да је тенис – живот. Да је живот за тих неколико хиљада фантастичних младих играча за које се он бори. Много је теже зато што нема подршку Федерера и Надала, што је стварно мени невероватна чињеница... као да нису већ узели довољно пара, па им је потребно још пар милиона, пар милијарди... Не знам о чему се ради, али да Новаку не пруже подршку за нешто што је опште добро за те људе који једва састављају крај са крајем, за мене је стварно невероватна енигма“, објашњава Ђоковић.

​Од посебног значаја је одувек био Новаков однос према националним обавезама. Никада није бежао од одговорности да ризикује и највише учини управо за своју земљу.

Срђан Ђоковић истиче да „код Новака преовладава опште добро, а не лични интерес“ и подстиче народ да свој начин размишљања приближи поменутом.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Западњаци би волели да је робот, али он је емотивац из Србије

„Када је су у питању његов народ и земља, ту компромиса нема. Апсолутно су код њега и његове породице на првом месту држава и национални интерес. То је нешто што се код нас потпуно изгубили. Ми смо потпуно погубљени и ја не знам докле ће ово да траје, да је лични интерес изнад националног. Док је то тако, ми (као народ) немамо никакве шансе за било какав напредак. Људи, крајње је време да се ујединимо, јер се сви наши непријатељи хране српском неслогом и врло добро знају да увек могу да поткупе некога и да тај уруши све оно за шта смо се као народ и држава борили. Крајње је време да се нација и народ врате на прво место, а да се лични интерес баци у други план. Јер, без тога, немамо никакве шансе за опстанак. Људи, ми нестајемо, готово је...“.

Говорило се и непрестаним нападима западне јавности на успехе српског тенисера.

„Цео свет, милијарде људи на свету знају да је он најбољи свих времена и да је најбољи спортиста ове и прошле године – и? Ако они мисле да је нешто другачије, нека мисле, али огромна већина света, девет десетина света, мисли другачије. Ко мисли да је ово успех, а мисли 97 одсто Срба и нормалног народа на читавој земаљској кугли, мисли. Ко не мисли, нека остане у блату у којем се налази“, јасан је био Срђан Ђоковић.

Цео интервју са оцем најбољег тенисера света погледајте на нашем Јутјуб каналу.

Ђоковић за добра дела добија „шамаре“

Скандирају јој Хрвати, бриљира у послу: Ко је „слатка, мала Маријана“?

Ментална громада из Србије које се плаши цео свет /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала