РТ: Естонски тинејџери се спремају за рат са Русијом

© Sputnik / Vladimir Presnya / Уђи у базу фотографијаТалин, главни град Естоније
Талин, главни град Естоније - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Пратите нас
Све више естонских тинејџера пролази обуку за учешће у потенцијалном рату са Русијом, саопштили су експерти телевизији РТ.

Министар одбране Естоније Кале Ланет приметио је пораст броја младих људи који су спремни да учествују у пружању отпора противнику. Према резултатима анкете, њихов удео је порастао са 54 одсто на 63 одсто.

По мишљењу експерата, у овој балтичкој држави расте русофобија коју подгревају званичне власти, покушавајући да заплаше становништво говорећи о опасности која долази споља.

„Мит о „руској претњи“ постао је опсесија естонских власти, а захваљујући великој пропаганди значајни део становништва се „заразио“ русофобним алармизмом“, наводи руски експерт са института за економију, Руске академије наука  Леонид Вардомски. 

Стручњак је нагласио да уз помоћ ширења алтернативног погледа на Русију, власти Естоније покушавају да скрену пажњу грађана са унутрашњих проблема.

Владимир Воротников, стручњак са Института за међународна истраживања универзитета МГИМО, сматра да ово није први пут да власти Естоније, код свој становништа, представљају Русију као непријатеља и чак имају успех у томе.

Раније је министар одбране Естоније Кале Ланет изјавио да Москва представља највећи претњу за безбедност земље.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала