Шеф СЗО позитивно оценио улагање Русије у науку и борбу против ковида

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Пратите нас
Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Аданом Гебрејесус позитивно је оценио допринос Русије науци стварањем вакцине „Спутњик Ве“.

„Имао сам конструктиван телефонски разговор са руским министром здравља Михаилом Мурашком о реаговању на ковид 19 глобално и у Русији, као и вакцини ‘Спутњик Ве’ (Sputnik V). Ценим улагање Русије у науку“, написао је Гебрејесус на Твитеру.

​Он је такође додао да су током разговора стране разговарале о значају развоја здравствене заштите и приближавању здравог начина живота становништву како би се спречиле, између осталог, и незаразне болести.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је направљена на провереној и добро изученој платформи хуманих аденовирусних вектора, а њена ефикасност је изнад 90 одсто.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала