Један Србин нокаутирао Американца, други надмудрио Бразилца! /видео/

© REUTERS / Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY SportsСрпски ММА борац Урош Медић (лево) током борбе против Алона Круза
Српски ММА борац  Урош Медић (лево) током борбе против Алона Круза - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Пратите нас
Српски MMA борци Урош Медић и Александар Ракић сјајним борбама су забележили победе у УФЦ-у.

Медић је на свом УФЦ дебију у Лас Вегасу савладао Американца Алона Круза на поприлично доминантан начин.

Судија могао да без проблема раније прекине борбу и додели победу Србину с обзиром да је однос удараца био нестварних 48 према 0.

„Не могу да верујем да (судија) не зауставља ово. Мислим да смо видели много непотребног кажњавања“, рекао је коментатор меча и чувени водитељ Џо Роган.

Медић је од самог старта прешао у офанзиву и снажним и прецизним ударцима разоружао противника, који као да је само чекао да борба буде прекинута, а на крају доживео нокаут.

„Надао сам се да Урођу неће бити дозвољено да га шутира у главу. Мислим да је све трајало много дуже него што је требало“, додао је чувени ММА борац Данијел Кормије.

Двадесетседмогодишњаку из Новог Сада је ово била прва победа у октагону, након успешног појављивања у УФЦ аудицијама, где никада није поражен.

„Захвалан сам на свом наступу и пун сам емоција. Знаш и сам како то изгледа када дођемо овде. Буди сигуран да ћу се вратити и опет причати са тобом“, рекао је Медић после борбе.

Нешто касније, Ракић је остварио највећу победу у каријери у УФЦ-у, победивши Бразилца Тијага Сантоса после одлуке судија након три рунде.

Ракић је тактички потпуно надмудрио Бразилца, па се својим дугим рукама одупирао од његових покушаја да га нападне.

Судијска тројка је на крају донела јасну одлуку и Србина прогласила за победника после следећих резултата: 30:27, 29:28 и 29:28.

„Спремао сам се за ову борбу. Није било шансе да изгубим. План је био да одржавам дистанцу, да га дохватим дугим ударцима. Знали само да је он 'чекић', тако да је идеја била да га држим што је даље од себе“, изјавио је Ракић после меча и додао:

„Желим шансу да се борим за титулу. Ово је трећи конкурент за титулу којег сам победио...“.

​► Рус извео нокаут какав нико није очекивао /видео/

Када Србин спарингује са Хрватима: „Тресе се кавез, сила!“

Јулија је преживела борбу са тигром, претукла мушкарца и сада жели милион долара /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала