Звезда се мучила, па „узела меру“ и Чукаричком

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Пратите нас
Црвена звезда победила је у дербију 26. кола Суперлиге Чукарички, головима Ел Фардуа Бена и Александра Катаија у другом полувремену - 2:0 (0:0). Тако су црвено-бели поново одмакли Партизану на шест бодова предности уз меч заостатка, с обзиром на то да су црно-бели претходно били убедљиви против Рада на Бањици (5:0).

Утакмице црвено-белих и „брђана“ обично обилују головима, што овога пута није био случај, а сусрет на Маракани почео је минутом ћутања у част преминулог композитора Сање Илића Балканике.

​Тим Дејана Станковића очекивано је имао теренску иницијативу и изашао је високо од првог судијског звиждука, али се Чукарички брзо ослободио притиска и био равноправан ривал.

Прву озбиљнију прилику Звезда је имала у 15. минуту из контранапада, након што је Мирко Иванић упутио лопту у простор Бену, али је нападач Коморских острва шутирао десном ногом преко пречке.

У тим тренуцима је шампион Србије стезао обруч око гола Чукаричког, недовољно да се савлада голман Петровић. И успео је тим с Бановог брда, који је иначе четврти на табели Суперлиге, да сачува мрежу после првих 45 минута.

Фудбалери Партизана прослављају победу над Војводином  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2021
Партизан „петардом" срушио „грађевину" за 15. победу у низу /видео/

Осетио је Станковић да нешто мора да промени у игри како би екипа могла да настави победоносни низ, па је извео из игре Његоша Петровића и Жељка Гаврића, уместо њих на терен су ушли Гобељић и Катаи.

И заиста Звезда је у другом полувремену деловала још надмоћније и желела је свим силамама да избори 22. победу у досадашњих 25 одиграних мечева.

Ел Фарду Бен је погодио у 72. минуту на асистенцију Гобељића, који је петом проследио лопту на другу стативу. Претходно је центрирао Немања Милуновић.

Тај гол олакшао је посао троструком узастопном шампиону, јер је Чукарички морао да крене на све или ништа. Догодило се оно друго, пошто је Ђорђе Петровић у 84. минуту оборио Бена у свом шеснаестерцу, што је према процени главног арбитра Данила Грујића био пенал. Катаи је узео одговорност и хладнокрвно је реализовао најстрожију казну.

​Тада је било јасно да сва три бода остају на Маракани и да ће црвено-бели после 26. кола Суперлиге остати на безбедној удаљености у односу на првог пратиоца Партизан.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Мијатовић за Спутњик: Пикси је лидер, али не очекујте одмах „европски Бразил“

► Како је српски фудбалер помогао штампање књиге Гвоздени пук

► Јокић ексклузивно за Спутњик: Ракић је звер, лако бих се навикао на Дончића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала