Анкара упозорила Вашингтон на последице притиска на Турску због С-400

© Sputnik / Dmitry Vinogradov / Уђи у базу фотографијаЗенитно-ракетный комплекс С-400 во время заступления на боевое дежурство на российской авиабазе Хмеймим для обеспечения безопасности полетов российской авиагруппы в Сирии
Зенитно-ракетный комплекс С-400 во время заступления на боевое дежурство на российской авиабазе Хмеймим для обеспечения безопасности полетов российской авиагруппы в Сирии - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Покушај САД да изврши притисак на Турску због куповине С-400 може имати супротан ефекат, изјаво је представник турског лидера Ибрахим Калин.
„Када нам друга страна долази са максималистичким ставом и износи захтеве у духу: или ће бити по нашем или никако, такав приступ нас води у друге правце“, рекао је Калин у интервјуу „Блумбергу“.

Он је објаснио да је између Москве и Анкаре било несугласица, али „смо их успели елиминисати уз помоћ конструктивног дијалога“.

„Зашто са САД не можемо урадити исто?“, записао се представник турског лидера.

Калин је објаснио да Турска може користити С-400 тако да не нарушава систем одбране НАТО-а.

„Ова питања се могу решити уз помоћ конструктивног дијалога у отвореном и поштеном кључу, али амерички политичари треба да знају колико смо озбиљни по овом питању. Одлука да се купи С-400 није донета за једну ноћ“, указао је он.

Раније је шеф управе за војну индустрију Турске Исмаил Демир потврдио да Анкара наставља да разматра могућност куповине другог пука ракетног система С-400 од Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала