Најтежи викенд у ковид болници у Батајници

© Sputnik / Рајко МартиновићКовид болница у Батајници
Ковид болница у Батајници - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић изјавила је да је та установа забележила најтежи викенд од када је отворена.

Она је истакла да је преко 190 људи примљено за два дана, а око 500 у протеклих пет дана.

Како је рекла, међу пацијентима подједнако заступљене све генерације, али да последњих дана имају прилив старијих суграђана.

Истиче да је у болници остало само 50 слободних места.

"Ја у овом тренутку имам 14 најављених пријема. То су претешки пацијенти који долазе из Неготина, Смедерева, Горњег Милановца , који више не могу да се збрину у својим здравственим центрима и то је заиста очајно и поражавајуће за све нас", истиче директорка ковид болнице у Батајници.

Додала је да су 4. марта, после три месеца рада болнице у Батајници, имали 3.500 пацијената, а да их је сада 3.900.

"Рапидно се повећава број оболелих са тешком клиничком сликом. Преко 30 процената изолованих сојева је британски сој вируса који се јако брже преноси са човека на човека, где су клиничке слике јако теже него у претходним пиковима", оцењује Аџић Вукичевићева.

Апелује на грађане да буду максимално одговорни према себи и другима и да се вакцинишу.

"Свако наше неодговорно понашање може неког од наших најмилијих да кошта живота. Стога молим грађане да приме једну од четири вакцине које им се дају као на тацни како бисмо сви преживели ову катастрофу која нас је задесила", закључила је директорка ковид болнице у Батајници.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала