Украјинска делегација покушала да удаљи Кримљане са седнице ОЕБС-а

© Фото : OSCE / Curtis BuddenОЕБС
ОЕБС - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Представници Кијева вршили су притисак на Кримљане за време интернет конференције ОЕБС-а о слободи медија и родној равноправности, изјавила је шефица украјинске заједнице Крима Анастасија Гридчина.

„После мог говора, представник украјинске делегације је, позивајући се на чињеницу да моја колегиница и главна уредница листа ‘Кримска газета’ Марија Волконска и ја представљамо окупирану територију, захтевао да нас удаље из виртуелног простора на платформи ОЕБС-а“, рекла је Гридчина за Спутњик. 

Према њеним речима, Кримљане су критиковали и осуђивали и представници Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Канаде и низа земаља ЕУ.

Гридчина је нагласила да је њен говор био посвећен новинарству на Криму.

„Такође сам говорила о претњама које добијам преко интернета од различитих корисника са територије Украјине као уредника прве новинске агенције на украјинском језику на Криму ‘Крим данас’“, објаснила је она.

Она је додала да је новинска агенција „Крим данас“ спремна да западним медијима, који добијају искривљене информације о животу на полуострву, представи тачну слику ситуације у региону.

Онлајн конференција ОЕБС-а одржава се 8. и 9. марта.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала