Звезда није бриљирала, али је уписала важну победу у Сплиту

© Фото : АБА / Сплит / Ивица ЦавкаДетаљ са утакмице Црвена звезда – Сплит
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Сплит - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде победили су Сплит 71:60 у 20. колу АБА лиге, чиме су остварили пету узастопну победу у регионалном кошаркашком такмичењу.

Изабраницима Дејана Радоњића можда не иде добро у Европи, али у региону нижу победе и ова је била веома важна како би се екипа вратила на стазу победа, након што је поражена у Евролиги. 

Црвено-бели теже него што је било очекивано славили против Сплита, а утакмицу су преломили тек у четвртој четвртини.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кори Волден са 24 поена, Добрић је постигао 12, док је потпуно подбацио Лојд који је из игре шутирао 1/12. У домаћем тиму Кеџо и Луковић убацили су 12, а Укић 11 поена.

Меч је отворен у добром ритму, играло се кош за кош и то је био знак да нас очекује неизвесна утакмица. При крају деонице екипе су мало успориле, те се у другу четвртину ушло са пола коша предности Звезде, 17:18.

Током других десет минута игре екипе нису биле претерано расположене, доста промашаја, али и добре одбране, те су црвено-бели на петнаестоминутној паузи имали +1, 32:33.

Очекивало се да ће Звезда покушати у трећој четвртини да направи додатан притисак и покуша да створи осетнију предност. У тој намери нису у потпуности успели, али за разлику од претходних деоница створили су нешто већу разлику – 49:54.

Екипа Дејана Радоњића добро је отворила последњи период игре, имала је максималних +8, али борбени тим Сплита није се предавао. Домаћи играчи имали су шансу да се потпуно врате у меч на пет минута до краја када су на -5 имали два слободна бацања и лопту са стране.

Такав епилог је био јер је Бранко Лазић зарадио искључење након што је лактом ударио Марка Луковића. Ипак, Луковић је неколико минута касније промашио бацања, а и шут за два поена, те је на семафору остало 57:62.

Превагу у завршници донео је фантастични Кори Волден, као и одбрана Звезде која је била на изузетном нивоу у последњих неколико минута.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Званично: Филиповски више није тренер Партизана

„Он је требало да буде пројекат Партизана, али су се појавили трговци робљем“

Јокић ексклузивно за Спутњик: Ракић је звер, лако бих се навикао на Дончића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала