Чудо из Норвешке одвело Дортмунд у четвртфинале Лиге шампиона /видео/

© AFP 2023 / WOLFGANG RATTAYЕрлинг Холанд
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Фудбалери Борусије из Дортмунда одиграли су нерешено против Севиље 2:2, али су се због победе (3:2) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона пласирали међу осам најбољих екипа Европе.

Реванш утакмицу обележио је ко други него суперталентовани Ерлинг Холанд. Млади нападач Борусије из Дортмунда постигао је оба гола у двомечу стигавши до цифре од чак 20 погодака на само 14 мечева.

Холанд, са само 20 година, већ има више голова од легендарних фудбалера попут Франческа Тотија, Филипа Инзагија, Роналдиња, Зидана, Тевеса...

Домаћи фудбалери у двомеч су ушли са голом предности, пошто су у првом мечу на стадиону „Рамон Санчес Писхуан“ славили са 3:2.

На почетку меча није било много прилика, екипе су биле опрезне, а Дортмунд је у 35. минуту из прве праве шансе дошао до гола. Ројс је додао лопту до Холанда који ју је само проследио у мрежу.

До краја полувремена није било голова, те је Борусија била једном ногом у четвртфиналу Лиге шампиона.

На старту другог периода игре било је веома занимљиво. Џунејт Чакир у 48. минуту поништио је гол Ерлингу Холанду. Само два минута касније, после консултација са људима из ВАР собе, Дортмунд је добио шансу да са беле тачке дуплира предност.

Холанд је узео лопту и промашио је пенал. Ипак, ту лудилу није било краја. Арбитар из Турске поновио је извођење једанеастерца, па је млади Норвешки нападач другу шансу искористио.

Севиља није клонула духом, Папу Гомес запретио је у 64. минуту, три минута касније и Оскар, а у 69. видели смо нови пенал. Чакир је овога пута санкционисао потез Џана, те је Ен Несири узео лопту и смањио на 2:1.

До краја меча Севиља је успела да постигне још један гол, поново је Ен Несири био стрелац, али овај детаљ десио се у 96. минуту, те времена за трећи гол, који би Андалужанима донео продужетак, није било.

Севиља је на крају избегла пораз, али је за ову сезону завршила учешће у Лиги шампиона.

Елитно фудбалско клупско такмичење наставља се у среду утакмицама између Ливерпула и Лајпцига, односно Пари Сен Жермена и Барселоне.

Овако није ни Марадона, Рус срушио шампиона у завршници за инфаркт /видео/

Мијатовић за Спутњик: Пикси је лидер, али не очекујте одмах „европски Бразил“

Свакој серији дође крај – Ситијевој је на пут стао „ђаво“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала