Да ли су Мадриђани „бацили“ 60 милиона евра због Србина?

© AP Photo / Thomas FreyСрпски фудбалер Лука Јовић на утакмици свог Ајнтрахта и Штутгарта
Српски фудбалер Лука Јовић на утакмици свог Ајнтрахта и Штутгарта - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Српски фудбалер Лука Јовић није ни слутио којим током ће му ићи каријера када је лета 2019. године потписао уговор са Реал Мадридом. Иако је и даље званично члан „краљевског клуба“, у исти се можда никада неће вратити.

Јовић је у Реалу провео годину и по дана, током којих није оставио никакав значајнији утисак, па се већ после само шест месеци говорило о његовом одласку.

Тренер Зинедин Зидан је непрестано говорио о томе како на Јовића рачунају у виду залога за будућност, али је на крају дошло до привременог растанка.

Српски голгетер се у јануару 2021. вратио у Ајнтрахт Франкфурт, клуб из којег је за 60 милиона долара дошао у Мадрид, у виду полусезонске позајмице.

​Бивши ас Црвене звезде са Реалом има уговор на још неколико година, али му будућност виси у ваздуху, па је веома могуће да огромна инвестиција „краљевског клуба“ буде потпуно неисплатива.

„Размишљаћу о томе када се сезона заврши. Тренутно размишљам само о Ајнтрахту и радим на томе да одиграм што боље у утакмицама које следе“, рекао је Јовић за „Билд“.

Иако би Мадриђани продајом Јовића вратили одређени део новца у клупску касу, то би вероватно било довољно само да се покрије плата коју је Србин примио током боравка у главном граду Шпаније, пошто је по доласку потписао петогодишњи уговор за који се верује да му доноси око 10 милиона евра годишње.

„Све је могуће јер никада не знате шта може да се деси у професионалном фудбалу“.

Лука верује да је повратак у Ајнтрахт био права одлука за њега, али истиче да му је најбитније да тим буде успешан.

После доброг старта са три гола на прве три утакмице, нажалост није успео да одржи форму и у последњих шест мечева није учествовао ни у једној гол-акцији.

Не само то, већ ни у једном мечу није одиграо пуних 90 минута.

Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2021
Јовићев отац за Спутњик: Лука има божји дар, не замерам ништа Зидану и Реалу

„Нисам играо пуно у последње две године, тако да прво морам да дођем до максималне физичке спреме. Увек максимално тренирам и радим на свом тренутном максимуму. Истина је да још нисам на нивоу на који сам навикао и да не могу да одиграм свих 90 минута, али то покушавам да променим“.

Иако Јовић не тресе мреже противника, од његовог доласка Ајнтрахт игра много боље, па се тренутно налази на четвртом месту Бундеслиге.

„Сваким даном сам све боље и мислим да могу да пронађем своје место у овом тиму. До краја сезоне је остало још много мечева и имам због чега да будем задовољан“, додао је двадесеттрогодишњак из Бијељине.

Да ли сте погледали епизоду „Миљановог корнера“ у којој је био Бошко Ђуровски, некадашњи фудбалер и тренер Црвене звезде?

Костић у сјајној форми, „нови Жигић“ тресе мреже, а Јовић не зна за гол 40 дана /видео/

Пикси објавио први списак за квалификације за Светско првенство!

Да ли је Шпанац спреман да „поједе папир“ на ком је „оцрнио“ младог Србина?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала