Ђоковић се присетио „одрастања у ратом разореној земљи“

Пратите нас
Новак Ђоковић је у интервјуу поводом обарања рекорда по броју недеља проведених на врху АТП ранг листе говорио и о теми одрастања у Србији током доба ратова.

Ђоковић се у разговору са новинаром индијског „НДТВ“ присетио одрастања у Београду и периода кроз који је његова земља тада пролазила.

Подсетимо, српски тенисер је 8. марта започео 311. недељу на врху АТП ранг листе и тиме престигао Роџера Федерера.

„Мислим да сви пролазимо кроз различите периоде у нашим животима. Мој пут није био лак и не желим да се жалим, али ме је то учинило јачим. Имали смо два различита рата током 1990-их, имали смо санкције, забране... Одрастање у ратом разореној земљи је било изазов за све, а највише за моје родитеље, који су морали да преузму одговорност. Њима сигурно није било лако када сам их питао да ме подрже у спорту који је веома скуп. Тенис тада није имао готово никакву историју и традицију у нашој земљи... Дефинитивно ме је то учинило још гладнијим у жељи да представљам своју земљу, како бих свету послао поруку мира, љубави, страсти и радости“, рекао је Ђоковић.

Новак је упитан да се присети када је први пут помислио да би могао да потенцијално дође до највишег нивоа.

„Мислим да ми је први 'аха' моменат, када сам схватио да могу да се такмичим за највеће успехе, била моја прва Гренд слем титула на Аустралијан опену (2008. године, када је имао 21 годину)“.

Гост спортске редакције Спутњика био је Новаков отац Срђан. Ако сте пропустили емисију, топло Вам препоручујемо да је погледате:

Српски тенисер није могао да изабере између Федерера и Надала.

„Њих двојица су ти који су ме натерали да будем бољи играч. Обојица имају посебно место у мојој каријери. Тешко је изабрати једног од двојице, јер сам одувек морао да се борим против обојице због тога што су били толико доминантни и константни“.

Новак Ђоковић током боравка у Београду - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
„До тог тренутка сам осећао подршку из Србије, али нисам разумео колико им је то важно“

Прокоментарисао је и 311. недељу.

„Овај успех је нешто о чему сам сањао када сам као дете кренуо да се бавим тенисом. То је признање за моју љубав и посвећеност овом спорту. Надам се да ћу наставити да играм на овом нивоу јер жеђ за такмичењем у свету професионалног тениса није угашена“, рекао је Новак на ову тему и додао:

„Вероватно још нисам потпуно свестан шта ово представља, зато што сам ја и даље мало дете које је узбуђено што сада пред собом има нови изазов и нови турнир. Та врста мотивације и даље постоји, што је сјајно осетити“.

Срђан Ђоковић за Спутњик: Као да је Бог послао Новака да покаже свету да Срби нису геноцидан народ

Ђоковић: Јецао сам и плакао...

Скандирају јој Хрвати, бриљира у послу: Ко је „слатка, мала Маријана“?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала