Европска агенција за лекове: Тешко је рећи када ће руска вакцина бити одобрена

© Фото : IRNA / Ali KarimiВакцина Спутњик Ве
Вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Процес комуникације са руском страном око регистрације вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Европи одвија се са потешкоћама, саопштила је председница управног савета Европске агенције за лекове Криста Виртумер Хохе.

По њеним речима, пре неколико дана почела је експертиза првих података о вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V) које је подносилац захтева послао Европској агенцији. вакцина мора да испуни све критеријуме које Европа има за друге вакцине, додала је она.

„Сви стандарди квалитета, безбедности и ефикасности треба да буду реализовани. Ни више ни мање. И за руску вакцину важе ова правила“, нагласила је Виртумер Хохе.

„Пружање података и комуникација су отежани. У принципу, произвођачу из треће државе је потребно да подносилац захтева буде из ЕУ. Русија га има. То је фирма из Естоније. Комуницирамо са њом. Комуникација није баш лака“, рекла је представница европског регулатора на конференцији за штампу у Бечу.

„Ако ме питате када можемо рачунати да ће бити обављена регистрација, то вам не могу рећи. Зависи од тога колико брзо ћемо добити документа“, објаснила је она.

Подсетимо, почетком месеца Европска агенција за лекове (ЕМА) започела је процедуру за експертизу руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) ради њене накнадне регистрације.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала