Грујић и Порто после велике драме елиминисали Јувентус из Лиге шампиона!

© AP Photo / Luca BrunoФудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо
Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Фудбалери Јувентуса елиминисани су из Лиге шампиона, пошто су у осмини финала, због два примљена гола на свом стадиону, испали од Порта.

Виђена је велика драма на стадиону Јувентуса, а на крају је славила екипа српског фудбалера Марка Грујића.

Јувентус је успео да победи после продужетка 3:2, али како је у првом мечу изгубио 2:1, због два гола код куће нису успели да се пласирају међу осам најбољих екипа Европе.

Марко Грујић на терен је ушао у 90. минуту, играо је завршницу регуларног дела, продужетак и оставио је добар утисак. Крајем меча имао је шансу да постигне гол, али је оклевао и ударац му је блокиран. 

Порто је направио велико изненађење елиминсавши Кристијана Роналда и Јувентус из најелитнијег фудбалског клупског такмичења.

Очекивано од старта меча гледали смо занимљив дуел. Мората је у трећем минуту запретио, а голман Порта Марћесан сјајном интервенцијом спречио је вођство „старе даме“.

Само четири минута касније Мехди Тареми погодио је пречку, те је ово био аларм за домаће фудбалере. Нису га тако и схватили пошто су гости из Португала у 19. минуту преко Оливеире стигли до вођства.

Демирел је скривио једанеастерац, Кујперс је показао на белу тачку, а Оливеира хладнокрвно реализовао пенал.

Јувентус је до краја полувремена запретио преко Морате, али био је прилично безопасан и ситуација за шампиона Италије уопште није била добра.

Ипак, све се променило почетком другог полувремена. У 49. минуту Роналдо је одложио лопту за Кијезу, који је пласираним ударцем поравнао резултат.

Екипа Андреа Пирла коначно је добила елан, додатну енергију, а пет минута касније помогао им је и Мехди Тареми. Фудбалер Порта добио је други жути картон, те је Порто до краја играо са играчем мање.

Јувентус је са играчем више почео жешће да напада и то му се исплатило. Играо се 64. минут када је Квадрадо пронашао Кијезу. Италијан је добро захватио лопту и главом је погодио за 2:1.

Иако су имали играча мање, фудбалери Порта добро су се држали и до краја регуларних 90 минута имали су шансе преко Сара и Мареге.

Јувентус није био толико опасан, у 91. је преко Морате постигао гол, али је Шпанац био у очигледном офсајду. Није се мењао резултат, те се ушло у продужетак.

У 90. минуту шансу је добио Марко Грујић, па смо српског фудбалера гледали у додатних 30 минута.

Наставак меча приредио нам је још више узбуђења. Играчи Порта као да су добили додатан елан јер су издржали налет Јувентуса и у продужетку уопште није био утисак да домаћи тим има играча више.

Корак ближе четвртфиналу дошли су у 115. минуту када је Серђо Оливеира из слободног ударца савладао Шчесног. Погрешио је живи зид, погрешио је голман Јувеа и Порто је изједначио, 2:2.

Очекивано узбуђењима ту није био крај. Само два минута касније „стара даме“ преко Адријана Рабиоа долази до нове предности. Француз је добро скочио и главом је савладао Марћесана.

До краја меча Јувентус је нападао, покушавао, али одбрана Порта се није дала. Издржали су мушки овај дуел и заслужено су се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона.

Елитно фудбалско клупско такмичење наставља се у среду утакмицама између Ливерпула и Лајпцига, односно Пари Сен Жермена и Барселоне.

► Чудо из Норвешке одвело Дортмунд у четвртфинале Лиге шампиона /видео/

Овако није ни Марадона, Рус срушио шампиона у завршници за инфаркт /видео/

Да ли су Мадриђани „бацили“ 60 милиона евра због Србина?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала