Мароко одобрио употребу „Спутњика Ве“

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПаковања вакцине "Спутњик Ве"
Паковања вакцине Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Научно-консултативни одбор Марока за вирус корона сложио се да одобри употребу руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V)  и „Џонсон и Џонсон“, изјавио је члан комитета Саид Афиф.

Он је додао да су у земљи већ регистровани препарати „Синофарм“ и „АстраЗенека“.

„Одбор се сложио да одобрио коришћење две нове вакцине у Мароку - руски 'Спутњик Ве' и амерички 'Џонсон и Џонсон'. Одбор је дао сагласност за употребу тих вакцина на основу два главна услова – ефикасности и услова складиштења“, рекао је Афиф.

Представник одбора је објаснио да су обе вакцине доступне и једноставне за чување, што је велика предност. Према његовим речима, одбор је одлучио да одобри оба препарата након одговарајућег захтева мароканског Министарства здравља. Додао је да је Министарство добило препоруку одбора и да је проучава.

Са своје стране, саветник министра здравља земље Рашид Хадари рекао је да ће одлука о том питању бити донета у наредним данима.

Нешто раније је министарка информација, медија и телекомуникација Зимбабвеа Моника Мутсвангва изјавила да је медицински регулатор Зимбабвеа издао дозволу за хитну употребу „Спутњика Ве“ у земљи.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је одобрена у више од 40 земаља.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала