„Напоље само они који иду на вакцинацију“: Радикалан предлог српског лекара

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICРед за вакцинацију на Београдском сајму
Ред за вакцинацију на Београдском сајму - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2021
Пратите нас
Директор Центра за за анестезиологију Клиничког центра Србије и један од координатора ковид болница у Србији каже да ће број новозаражених и данас бити велики.

Проф. др Небојша Лађевић је гостујући на ТВ Прва рекао да је потребан прекид контаката. Упитан да ли то значи да се и он залаже за потпуно затварање попут др Предрага Кона и др Бранислава Тиодоровића, он каже да се слаже с њим а да је, на овај или онај начин, неки прекид контаката неопходан.

Према његовим речима, и данас ће у Србији бити пријављен велики број новозаражених, а капацитети болница као и лекара су на измаку. Подсетићу вас, рекао је он, да исти људи већ годину дана раде непрекидно. И они су на измаку снага.

Ако се овако настави, истиче др Лађевић, мораће и не-ковид болнице да се врате у ковид систем.

На питање зашто је то тако, др Лађевић каже да би најбоље било да у ковид болнице "одведемо ове што праве журке, да виде како је то. А пошто нису медицински обучени, могли би да раде као физички радници и да превозе те болеснике", рекао је он.

"Ово је апсолутно тренутак да пресечемо тај ток. Најбоље би било да направимо паузу у заражавању, а у том периоду да максимално појачамо вакцинацију", истакао је др Лађевић и објаснио да би најбоље било у том сценарију пуштати само оне који иду на вакцинацију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала