Ана Брнабић: За викенд нове мере, сви концерти биће отказани

© REUTERS / MARKO DJURICAВакцинација у центру у Нишу
Вакцинација у центру у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Ана Брнабић, премијерка Србије, изјавила је данас да ће, у склопу мера против ширења корона вируса, инсистирати да се сви концерти откажу, а да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Брнабићева је поводом евентуалних нових мера за сузбијање епидемије ковида 19 рекла да јој је најпре невероватно и да је зачуђена тиме да се у овом тешком тренутку организују концерти у Београду.

„Ми ћемо разговарати са представницима Града Београда да видимо како се то десило и инсистираћемо да се сви концерти откажу. То је супротно свим правилима и мерама и тражићемо да се организатори казне. То није позоришна представа или неки културни догађај“, навела је Брнабићева.

Када је реч о погоршању епидемиолошке ситуације, премијерка је казала да вакцинација помаже да не буде још гора, али да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Не размишљамо о обавезној вакцинацији

Премијерка је изјавила данас у Инђији да се не размишља о увођењу обавезе вакцинације и да би то било супротно свим стандардима људских права.

„Вакцинација је веома важна, али не можемо да је учинимо обавезном јер има категорија становништва које не могу да приме вакцину и о томе могу да говоре лекари. Али сви ми који можемо да је примимо, грађанска нам је дужност да то учинимо јер тиме штитимо и те људе који не могу“, казала је Брнабићева, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала