Кривокапић: Монтенегро ерлајнс „одумро“ због небриге претходне Владе

© AP Photo / Risto BozovicМонтенегро ерлајнс
Монтенегро ерлајнс - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Монтенегро ерлајнс није никаквом одлуком ове Владе престао да функционише, него је „одумро“ захваљујући небризи коју је претходна Влада имала, саопштио је данас црногорски премијер Здравко Кривокапић.

Кривокапић је захвалио министрима Милојку Спајићу и Младену Бојанићу на напорима да се оснује нова компанија „То Монтенегро“, преноси РТЦГ.

Он је одговарајући на питање запослених у Монтенегро ерлајнс рекао да ће сви коју су компетентни и који су се доказали у тој ваздухопловној компанији бити и од користи и у новој.

„Оно што је најважније је да сви знамо да је ово наш заједнички пут, у којем желимо најбоље за грађане, претходно запослене у МА и ново руководство које ће знати да одабере компетентан кадар“, закључио је Кривокапић.

Кривокапић је данас одговарао на питања која су му грађани постављали на друштвеној мрежи Твитер, а поводом 100 дана рада Владе.

Кривокапић најавио нови, либералнији закон о држављанству

Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је да очекује да ће нови закон о држављанству ускоро бити готов и да ће бити либералнији од претходног.

Кривокапић је, одговарајући на питања грађана на Твитеру, а поводом 100 дана рада Владе, рекао да је Влада Црне Горе пре две седмице одлучила да крене у процес израде новог закона о држављанству.

„Тај закон треба да буде либералнији од претходног. Постоје различите праксе у различитим државама света, али је недопустиво да ако овде живите, стварате породицу и плаћате порез, не добијете и држављанство“, истакао је Кривокапић.

Црногорски премијер је рекао да се нада да ће тај закон убрзо бити спреман и подсетио да грађани и сада могу да користе постојеће законске норме.

„Најчешћа норма која њима спутава одређена права је двојно држављанство. Ако желите да добијете држављанство Црне Горе, знам да ће МУП овога пута благовремено одговорити, али ви морате да прихватите и чињеницу да се одрекнете једног држављанства“, рекао је Кривокапић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала