Најбољи шутер свих времена је учио од „Ла Бомбе“

© AP Photo / Jeff ChiuАмерички кошаркаш Стеф Кари, са лоптом
Амерички кошаркаш Стеф Кари, са лоптом - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Најбољи шутер свих времена Стеф Кари, открио је како је Хуан Карлос Наваро, популарни „Ла Бомба“, инспирисао његову игру.

Уочи НБА Ол-стар утакмице, Стеф Кари је путем видео позива са новинарима разговарао о Хуан Карлосу Навару и томе како је „Ла Бомба“ утицао на њега у ранијим фазама каријере.

Кари је потом други пут у својој каријери победио у такмичењу у брзом шутирању тројки и помогао Тиму Леброн да оствари победу на Ол-Стар утакмици одржаној у недељу у Атланти.

„Једном сам играо против њега и често сам гледао његове утакмице“, рекао је Кари о пензионисаном Навару.

„Његова креативност, одабир шутева, ритам на паркету... Искаче из екрана када играте против њега. Видео сам га како шутира тројке са једне ноге и како се креће по паркету, научио сам нешто што бих могао да применим на своју игру. Покушао сам да шутирам тројке са једне ноге неколико пута, убацио сам само пар њих“.

Још 2018. године Кари је рекао да жели да примени заштитни знак Навара – далеке шутеве ван равнотеже.

„Дефинитивно сам од њега добио инспирацију. Када год играте са неким ко ради нешто што мислите и ви да можете, очигледно ћете обратити пажњу на то. Увек постоји могућност да проширите своје вештине на оно што видите да неко други ради. Наваро је дефинитивно био на мом радару“, рекао је Кари.

Наваро је играо у НБА лиги током сезоне 2007/08, када је прикључен Мемфис Гризлисима, али се одмах вратио у Европу, односно Барселону. Вашингтон Визардси су га изабрали као 40. пика на драфту 2002, али НБА није била за њега. У својој јединој сезони далеко од Шпаније уписао је 10,9 поена, 2,6 скокова и 2,2 асистенције по мечу.

Шпанац се сматра једним од најбољих стрелаца за три поена у историји Евролиге коју је освајао 2003. и 2010. Био је МВП лиге у сезони 2009, као и најбољи играч Фајнал-фора 2010, а такође је помагао успесима шпанске репрезентације освајањем неколико медаља на ФИБА такмичењима.

Вучевић за Спутњик о тиму Југославије: Била би то озбиљна екипа /видео/

Јокић ексклузивно за Спутњик: Ракић је звер, лако бих се навикао на Дончића

„Он је требало да буде пројекат Партизана, али су се појавили трговци робљем“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала