Немачка и Француска спремиле план за решење кризе у Донбасу

© Sputnik / Геннадий Дубовой / Уђи у базу фотографијаУстаници ДНР на полигону у Доњецкој области
Устаници ДНР на полигону у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Украјина је дорадила план за мирно решење ситуације у Донбасу који су предложиле Француска и Немачка, саопштили су из канцеларије председника Владимира Зеленског. Русија наводи да не зна ништа о том документу.

Шаф кабинета украјинског председника Андреј Јермак, током онлајн дискусије на тему „Конфликт на истоку Украјине: перспективе за 2021. годину“ изјавио је да је нови план у духу Минских споразума и да је у складу са нормама међународног права. Он је додао да се сада чека да га Москва одобри, пише портал „Укринформ“.

Јермак је изразио наду да ће план постати „предмет снажне дискусије кроз недељу-две“ током видео-конференције у „нормандијском формату“.

Заменик шефа дипломатије Русије Андреј Руденко изјавио је данас да Москва није упозната са планом украјинског председника Владимира Зеленског о решавању кризе у Донбасу. Штавише, конференција у „нормандијском формату“ није у припреми јер услови за њену организацију нису испуњени.

Раније је председник Украјине Владимир Зеленски изразио спремност да се појединачно састане са лидерима држава „нормандијске четворке“ (Русија, Немачка, Француска и Украјина), ако четвориострани састанак буде одложен.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала