Обраћање Додика на посебној седници Скупштине Српске о оцени рада високог представника /видео/

© Фото : Јутјуб/TV1 HDСкупштина Републике Српске
Скупштина Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Народна скупштина Републике Српске данас ће, на захтев српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, одржати посебну седницу на којој ће једина тачка дневног реда бити оцена рада високог представника, примена Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ у периоду разговора о именовању новог високог представника.

Додик ће имати и уводно излагање о предложеном дневном реду и истиче да се одлуке Народне скупштине, која представља Републику Српску, морају уважавати.

Претходно је Додик рекао да, ако поново буде наметнута прича о избору високог представника, Српска не може да прихвати никога ко није изабран у складу са Анексом 10, а да би тако било, између осталих, морају да питају и Републику Српску.

„А пошто нас не питају, тражићемо од Србије да се јасно изјасни око тога, и од Хрватске и ФБиХ. И сада имате ситуацију - Српска је за укидање ОХР-а, Србија је за укидање ОХР-а, Хрватска исто. У Федерацији пола политичке структуре је за укидање ОХР-а то су Хрвати, а на нивоу БиХ две трећине структуре власти је за укидање ОХР-а, то су Срби и Хрвати, само Бошњаци нису“, навео је Додик, преноси РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала