Црна Гора закључала 11 градова и општина

© Sputnik / Небојша ПоповићПуста Подгорица у време забране кретања
Пуста Подгорица у време забране кретања - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Уместо одлуке о закључавању државе, што је у два наврата тражио председник Мило Ђукановић, надлежни у Црној Гори су одлучили да закључају 11 градова и општина у којима се забрањује рад тржних центара, кладионица и фитнес центара.

Ова мера ће, како је саопштено у Подгорици, важити у наредних седам дана.

Пооштрена мера важи за градове и општине које имају 14-дневну стопу инциденце на 100.000 становника већу од 800, а то су: Подгорица, Будва, Тиват, Херцег Нови, Улцињ, Цетиње, Никшић, Плужине, Бар, Котор и Пљевља.

Такође је забрањено кретања становника изван тих општина, изузев за раније дефинисане изузетке и уз потврде, саопштио је Игор Галић, директор Института за јавно здравље.

Галић је на конференцији за новинаре рекао да новим епидемиолошким мерама забрањује се рад угоститељских објеката, осим за госте хотела.

У наведеним градовима настава ће се обављати онлајн већ од сутра у школа, а вртићи од петка.

Границе са суседним земљама остају отворене, а црногорски држављани и странци са сталним или привременим боравком у Црној Гори, као и странци, осим ако улазе из БиХ, Србије, тзв. Косова или Албаније, морају да приложе негативан резултат ПЦР или брзог антиген теста, не старијег од 48 сати или позитивног серолошког налаза на антитела, не старијег од месец дана.

Полицијски час у Црној Гори остаје на снази, а на конференцији је речено да ће излазак из објекта становања након 21 сат и неношење маски убудуће бити посебно кажњавано, пренео је портал РТЦГ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала