Руска Дума: Након Твитера, Фејсбук следећи кандидат за кажњавање

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаИконице друштвених мрежа на екрану телефона
Иконице друштвених мрежа на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Након друштвене мреже „Твитер“, страни интернет-сервис против кога ће у Русији бити примењене мере успоравања саобраћаја могао би бити Фејсбук, рекао је члан Комитета за информациону политику Државне думе Русије Антон Горелкин.

Према његовим речима, Фејсбук, за разлику од Твитера коме су успорили рад, „бар понекад покушава да понешто објасни у случају захтева Руске службе у сфери комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор)“, али и на тој друштвеној мрежи постоје илегалне информације.

Горелкин наглашава да „Твитер уопште ништа не брише, и ту се првенствено ради о налозима који су повезани са нарко-мафијом, са суицидом, али нема никаквих преговора са представницима Твитера и није познато чиме се мрежа руководи у тим стварима“.

Како каже, они демонстративно игноришу мизерне новчане казне које им се прописују.

„Наше власти су објективне и веома стрпљиве. Са становишта правног механизма, такве мере су регулисане“, констатовао је Горелкин. додајући да сматра исправним што је „држава аргументовано и оштро дефинисала свој став“.

Парламентарац сматра да ће успоравање саобраћаја утицати на рекламну активност Твитера у Русији.

„Сигуран сам да ће Твитер изгубити огроман новац. Руски рекламни сегмент је конкурентан“, оценио је Горелкинм истакавши да може бити речи о неколико милијарди рубаља годишње.

Подсетимо, Руска служба у сфери комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор) донела је одлуку да од 10. марта успори брзину рада друштвене мреже „Твитер“ у Русији на 100 одсто мобилних и 50 одсто стационарних уређаја. 

Одлука је донета због тога што администрација друштвене мреже не блокира илегални садржај. Наиме, модератори Твитера још нису уклонили 3.168 објава које садрже позиве на самоубиство, дечју порнографију, као и информације о употреби наркотика. Истиче се да је „Роскомнадзор“ упутио више од 28.000 захтева о уклањању илегалних линкова и објава. „Роскомнадзор“ не искључује могућност блокирања друштвене мреже, уколико се ништа не промени.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала