Твитер реаговао на ограничења у Русији: Забринути смо због блокирања јавне расправе

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoУспорен рад друштвене мреже Твитер на мобилном телефону корисника у Москви
Успорен рад друштвене мреже Твитер на мобилном телефону корисника у Москви - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Пратите нас
Америчка компанија „Твитер“ саопштила је у светлу успоравања рада ове друштвене мреже у Русији да је забринута због покушаја блокирања јавне расправе на мрежи, наводи лист „Волстрит џурнал“ позивајући се на изјаву портпарола „Твитера“.
„Остајемо посвећени заштити отвореног интернета у целом свету и дубоко смо забринути због раста покушаја блокирања и кочења јавног дијалога на мрежи“, истакао је портпарол, преноси лист.

Савезна служба за комуникације, информационе технологије и медије Русије (Роскомнадзор) донела је одлуку да од 10. марта успори брзину рада друштвене мреже Твитер у Русији на 100 одсто мобилних и 50 одсто стационарних уређаја због „злонамерног кршења захтева закона о уклањању садржаја забрањеног у Руској Федерацији“.

Роскомнадзор је касније за Спутњик саопштио да је обавестио „Твитер“ о успоравању рада мреже у Руској Федерацији и могућности потпуног блокирања у случају игнорисања захтева за уклањање забрањеног садржаја. Администрација друштвене мреже још није контактирала руску савезну Службу за комуникације.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у вези са тим рекао да руске власти потпуно оправдано предузимају мере које обавезују стране сајтове да поштују руске законе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала