Руски „тупољеви“ извели планирани лет изнад Тихог океана /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаСтратешки бомбардер-носач ракета Ту-95МС
Стратешки бомбардер-носач ракета Ту-95МС  - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Два стратешка авиона-носача ракета Ту-95МС извели су планирани лет изнад неутралних вода Јапанског мора и северозападног дела Тихог океана, а на одређеним релацијама пратили су их јапански ловци, саопштило је руско Министарство одбране.
„Пратњу су обезбеђивали авиони Су-35С Ваздушно-космичких снага Русије. Лет је трајао више од девет сати. У одређеним фазама лета руске стратешке носаче ракета пратили су ловци Ф-16 Ратног ваздухопловства Јапана“, саопштила је руска војска.

Истиче се да посада руске летелице дугог домета редовно изводе летове изнад неутралних вода Арктика, Северног Атлантика, Црног и Балтичког мора, Тихог океана. Наглашено је да се сви летови авиона Ваздушно-космичких снага Русије реализују строго у складу са Међународним правилима коришћења ваздушног простора.

Ту-95 направљен је у јеку хладног рата као одговор на стварање америчког бомбардера „Конвер Б-36“. Авион је направљен са турбопропелерским моторима, јер су у то време само они омогућавали да се достигне домет лета од 12.000 километара. Серијска производња авиона започета је 1955. године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала