Краљ видео моћан Партизан за полуфинале Купа Србије /фото, видео/

© Фото : ФК Партизан/М. ТодоровићФилип Холендер
Филип Холендер - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су у Хумској без већих проблема победили Вождовац резултатом 4:0 (2:0). Стрелци за црно-беле били су црногорски репрезентативци Шћекић и Вујачић у првом полувремену, док су у наставку погодили још Асано и Натхо.

Утакмицу је из ложе пратио Ивица Краљ, некада легендарни голман црно-белих, који је убудуће обављати посао координатора за спортска питања и скаутинг службу. Нема дилеме да је некадашњи кец Југославије био задовољан новим тријумфом вољеног клуба.

 

© Фото : ФК Партизан/М. ТодоровићИвица Краљ
Краљ видео моћан Партизан за полуфинале Купа Србије /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Ивица Краљ

 

Партизан под командом тренера Александра Станојевића наставља да руши све пред собом. „Змајеви“ с Вождовца су 16. Партизанова рецка у низу у свим такмичењима, а фасцинантан је податак да је „парни ваљак“ у последња два меча постигао чак девет голова. Рад је на Бањици савладан резултатом 5:0!

Од првог судијског звиждука пред празним трибинама стадиона у Хумској домаћин је показао да изабраници Јована Дамјановића немају шта да траже на путу ка полуфиналу Купа Србије.

Једноставно, црно-бели су у страшној серији, како у Суперлиги, тако и у најмасовнијем домаћем такмичењу, те настављају поход, ка дуплој круни, како је својевремено поручио Филип Стевановић, без обзира на минус шест и меч више у односу на лидера Црвену звезду.

​Након што је Партизан пропустио неколико изгледних прилика, пре свега преко Филипа Холендера који није успео да реализује ситуацију „један на један“, ту је и велики промашај Лазара Марковића већ у трећем минуту када је са пет метара шутирао право у голмана, пут до мреже пронашао је Александар Шћекић у 24. минуту.

Црногорски везиста био је најприсебнији у шеснаестерцу Вождовца после корнера, и из одбитка је донео предност црно-белима. Црногорска веза била је ефикасна у одсуству реализације Партизанових нападача. Предност је дуплирао штопер Игор Вујачић у 32. минуту, после још једног корнера. Био је то уједно и резултат који се отишло на паузу.

Друго полувреме и поново максимално концентрисан и опасан Партизан. Није Станојевић желео ништа да ризикује, нити да одмара играче, већ је наставио с најјачим саставом с којим је и почео двобој четвртфинала Купа Србије с Вождовцем.

Фудбал, лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пенали шокирали фаворита и донели Сурдулици највећу фудбалску радост у историји

Такав приступ је наставио да даје резултат, па је већ у 52. минуту Такума Асано погодио за 3:0, да би Бибрас Натхо поготком у 58. минуту донео предност од чак четири гола свом тиму, па су „змајеви“ морали да гледају у наставку како да избегну бруку.
Црно-бели су тако на доминантан начин обезбедили полуфинале купа, у којем се налазе још Војводина и Радник Сурдулица, док је утакмица Црвене звезде и ИМТ-а одложена због обавеза црвено-белих у Суперлиги Србије. 

Подсетимо, тим Дејана Станковића од 19 часова и 10 минута дочекује Мачву. 

► Из Приштине јасно поручују: Нећемо то прихватити

► Некада највећи таленат светског фудбала иде у затвор због силовања Албанке

► Српски „златни орлић" је одглумио за Оскара и навукао бес навијача /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала