Покушали су да „наместе“ Ђоковића, али је Надал одбио провокацију

© AP Photo / Andrew CouldridgeРафаерл Надал и Новак Ђоковић
Рафаерл Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал је у недавном интервјуу добио неколико изузетно неугодних, провокативних питања о Новаку Ђоковићу, али је новинарима одбрусио у свом стилу.

Надал је био гост бразилског магазина „Вежа“, са чијим новинарима је разговарао о бројним темама.

Једна од тема била је понашање током пандемија вируса корона, поготово током прошле године, а већ у самом почетку објављеног текста се могао видети јасан наратив бразилских новинара.

„Док Новак Ђоковић није марио за мере безбедности у 2020. и није носио маску ни након позитивног теста на вирус корона, Шпанац Надал је константно причао о броју умрлих и уништеним животима због ковида-19“, наводи се у тексту.

Ђоковић јесте имао позитиван тест на ковид током прошле године, али информација да се негде појавио без маске након истог је, благо речено, непроверена.

После неколико питања о трци за најбољег тенисера свих времена, новинари су прешли на ствар коју су, верујемо, планирали од самог почетка.

Надала су упитали шта мисли о „Новаковом неодговорном понашању током пандемије“, а добили су одговор какав дефинитивно нису желели.

„Ја више волим да говорим о томе како сам ја живео последњих неколико месеци, него да критикијем друге због нечега што они раде“, прокоментарисао је Надал у свом мирољубивом стилу.

Занимљива је била и тврдња да „неки експерти мисле да је Надал најбољи у овом тренутку“, уз додатак да „неки мисле и да је најбољи свих времена“.

Дебата о популарном ГОАТ-у, односно најбољем тенисеру свих времена, потпуно је отворена и недовршена, али је више него јасно да најбољи тенисер у овом тренутку није Надал, већ је то Ђоковић.

​„Бик са Мајорке“ је, поново, одбио да новинарима бразилског магазина да одговор какав су прижељкивали.

„Мислим да не би требало ја да причам о томе. Људи воле да спекулишу, зато и праве та поређења. Када завршим каријеру ћемо имати довољно времена да се присетимо свих мојих достигнућа и да видимо где се котирам у историји тениса“, рекао је Надал и додао:

Новак Ђоковић у финалу Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2021
Чувени Аргентинац „као из топа“ решио дилему: То ће бити Ђоковић, превише је комплетан

„Никада нисам очекивао да ћу побеђивати толико колико јесам, тако да сам захвалан и срећан због свега што сам постигао у својој каријери. Не морам да улазим у расправе о томе ко је најбољи“.

Још један сличан одговор уследио је на питање о ривалитету са Федерером и Ђоковићем.

„Имам сјајан однос са Роџером и Новаком. Ми смо ривали само током мечева. Борба се дешава само на тениском терену“.

И тако су бразилски новинари испалили цео шаржер, али остали без плена...

Да ли сте погледали најновију емисију Спутњик спорта? Гост је био Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера планете.

Да ли Новак Ђоковић може да чита мисли?

Узалуд забранa – руску заставу не могу да зауставе правила /фото/

„Нема пара за Надала“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала