Председник Кине честитао Додику рођендан

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Уђи у базу фотографијаКинески лидер Ци Ђинпинг поздравља путем телемоста покретање Силе Сибира
Кинески лидер Ци Ђинпинг поздравља путем телемоста покретање Силе Сибира - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Председник НР Кине Си Ђинпинг упутио је рођенданску честитку српском члану и председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику, пожелевши му добро здравље и успех у раду.

Си је у честитки нагласио да се односи између НР Кине и БиХ протеклих година добро развијају, а прагматична сарадња изнедрила је плодне резултате.

Суочавајући се са пандемијом ковид 19, навео је кинески председник, БиХ и Кина се искрено помажу и сарађују у овој заједничкој борби, чиме је традиционално пријатељство додатно продубљено.

"Недавно сте, на мој позив, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе и тиме дали важан допринос успешном одржавању овог скупа. Кинеска страна је спремна да, заједно са свим странама, укључујући и БиХ, ради на имплементацији договора са Самита како би се сарадња Кине и земаља Централне и Источне Европе подигла на још виши ниво", истакао је Си.

Он је нагласио да придаје велику важност развоју односа између НР Кине и БиХ и спреман је да, заједно са српским чланом и председавајућим Председништва БиХ, у оквиру иницијативе "Појас и пут" и сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе, улаже напоре како би заједничка сарадња допринела остварењу нових резултата на добробит ових земаља и њихових народа, јавља РТРС.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рођен је 12. марта 1959. године у Бањалуци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала