Путин: Неке земље покушавају да ограниче Русију, само зато што она постоји

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Неке земље покушавају да ограниче Русију „само због тога што она постоји“, рекао је руски председник Владимир Путин.
„Последњи догађаји или догађаји последњих година, повезани са одређеним политички мотивисаним ограничењима у економској делатности на светским тржиштима и против наше земље подстичу нас на то што доноси позитивне резултате, односно да делујемо у правцу који води до позитивних резултата, као што је, на пример, замена увозних за домаће производе. Најважнија ствар у нашој реакцији на политички мотивисана ограничења у привреди која се, узгред речено, уводе само због тога што постојимо и што показујемо способност да штитимо своје националне интересе, јер се ту у ствари не ради ни о чему другом, није супституција увоза. Иако је то изузетно важно“, рекао је Путин.

Он сматра да је много важнији резултат санкција стварање конкурентних услова за пословање у земљи, стварање услова за привлачење инвестиција.

Такође је рекао да је Русија заинтересована за стабилне односе са Сједињеним Америчким Државама, због чега би желела да се у тој земљи окончају унутрашње несугласице. Он је подсетио на упад у Конгрес, рекавши да је 150 људи ухапшено и да им прети казна затвора од 15 до 25 година.

„Да ли ће се све унутрашње несугласице тамо завршити на томе или не? Не знамо, али желимо да се заврше, јер смо заинтересовани за стабилне односе са свим нашим главним партнерима“, истакао је руски лидер.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала