Руски министар: Србија заинтересована за додатне количине вакцине против ковида

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Уђи у базу фотографијаШприц и ампула на фоне логотипа "Спутник V"
Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Србија је заинтересована за куповину додатних количина руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштило је Министарство индустрије и трговине Русије након састанка руског министра индустрије Дениса Мантурова и министра за иновације и технолошки развој Србије Ненада Поповића.
„Ненад Поповић је нагласио озбиљно расположење српског руководства да у најскорије време покрене производњу ‘Спутњика Ве’ на својој територији. Осим тога, Србија је заинтересована за куповину додатних количина руске вакцине“, саопштило је Министарство.

Са своје стране, руски министар је приметио да Русија постепено повећава производњу вакцина и, узимајући у обзир поштовање распореда вакцинација за држављане Русије, одређује могућности извоза „Спутњика Ве“ у иностранство.

Стране су разговарале и о другим областима сарадње земаља, укључујући изградњу авиона, железнички саобраћај и урбану инфраструктуру.

„Између осталог, тренутно руске компаније одржавају консултације о формату учешћа у пројекту стварања у Београду система унутарградског путничког саобраћаја“, додаје се у саопштењу.

Раније је саопштено да ће производња руске вакцине „Спутњик Ве“ на Институту „Торлак“ почети до 20. маја ове године. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала