У Пожаревцу одржан помен Слободану Милошевићу

© Tanjug / POKRET SOCIJALISTAАлександар Вулин на гробу Слободана Милошевића
Александар Вулин на гробу Слободана Милошевића - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
На данашњи дан пре 15 година, у притворској јединици Хашког трибунала, преминуо је некадашњи председник Србије и Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић. У Пожаревцу, где је сахрањен, одржан је помен.

Венце и цвеће на гроб некадашњег председника Србије и Савезне Републике Југославије, Слободана Милошевића, у дворишту његове породичне куће у Пожаревцу, прва је положила делегација Покрета Социјалиста коју је предводио Александар Вулин.

Пошту су свом првом председнику одали и представници Социјалистичке партије Србије.

„Овде смо пред његовим спомеником, али његови прави споменици су Дејтонски споразум и Резолуција 1244, који су, ево толико година касније, темељи на којима српски народ и српска држава Република Србија брани своја историјска права“, наводи потпредседник СПС Никола Шаиновић.

Осим делегација политичких странака и удружења, помену Слободану Милошевићу присуствовали су и грађани, али у знатно мањем броју него претходних година.

Слободан Милошевић је умро од инфаркта, током процеса суђења за ратне злочине на Косову и Метохији, у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Био је лидер Социјалистичке партије Србије, два пута председник Србије, и председник СР Југославије, преноси РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала